Lyt til artiklen:

Metan-elektrisk traktor rejser kapital til at bygge første serie

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Auga Group, der holder til i Litauen, har i nogle år arbejdet på en metan-elektrisk traktor, der omdanner metan til strøm. Traktoren hedder Auga M1, har 400 hestekræfter og blev præsenteret i en nul-serie sidste år.

Nu er selskabet så klar til at tage næste skridt, og har valgt at søge om 60 millioner euro fra en offentlig fond, som skal støtte virksomheder i landet. Hertil kommer 15 millioner euro, som skal indhentes fra eksterne partnere og støtter. Det meddeler virksomheden i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De 75 millioner euro skal gå til at producere og kommercialisere 20 M1-traktorer, 60 Auga E1, som selskabet kalder for en elektrisk traktor, og som i udseende kan minde om Claas´ Xerion, samt tre udgaver af et bud på et bæredygtigt foderproduktionssystem.

rich-media-2
E1 traktoren er under udvikling, men skal produceres i første udgaver med de rejste midler. Foto: Auga Group.

Maskinerne vil blive de første fuldskala-producerede af slagsen for selskabet, og de skal testes af på Augas egne 39.000 hektar økologisk landbrugsjord, inden håbet er, at integrere dem på omkring 20 procent af litauiske landbrug via en andelsmodel.

Planen er, at A1 og E1 til sammen vil kunne dække alle større landbrugsopgaver ind, og efter implementeringen i hjemlandet er næste skridt de nordiske lande og andre EU-lande, som ønsker bæredygtigt landbrug.

Litauisk methan-elektrisk traktor bygges nu som nul-serie

Se også:

Litauisk methan-elektrisk traktor bygges nu som nul-serie