Lyt til artiklen:

Udstillere og dyr står i kø for at komme på Landsskuet

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Årets landskue i Herning er lige rundt om hjørnet, og i år bliver det med 2.450 tilmeldte dyr, hvilket er rekord for landsskuet. Det er især kvægtilmeldingen, der overrasker positivt, da der her er 84 flere tilmeldte dyr end sidste år.

rich-media-1
Lørdag overrækkes prisen for Danmarks smukkeste malkeko, en særlig hæder som kun gives på Landsskuet i Herning. Pressefoto

Der bliver flest Holstein- og Jersey-køer blandt de i alt 644 tilmeldte malkekvæg. Desuden kommer der 523 kødkvæg, hvor racen Limousine står for flest dyr.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi glæder os til endnu engang at byde udstillere og gæster velkommen til det traditionsrige Landsskue, og mit hold og jeg arbejder lige nu på at få de sidste detaljer på plads, så alle vores besøgende og udstillere får en mindeværdig oplevelse, siger lederen af Landsskuet, Mads Fjordside i en pressemeddelelse.

På Landsskuet bliver der også udstillet blandt andet 356 heste, 146 får, 31 geder, cirka 300 kaniner og cirka 200 fjerkræ.

Besøgsrekord i Roskilde

Se også:

Besøgsrekord i Roskilde

Et særligt fokus på dette års Landsskue er det nye tiltag med en klimaudstilling. Her kan man blive klogere på, hvordan landbruget er en naturlig del af den grønne omstilling.

- I dette område vil du kunne se den nyeste teknologi og høre den nyeste viden fra diverse indlæg og rådgivere. Landbruget er også en stor bidrager i forhold til biodiversitet og for at sætte øget fokus på dette vil DLR Kredit overrække en biodiversitetspris på 10.000 kroner, siger Mads Fjordside.

Landsskuet finder sted i Herning fra den 4. juli til 6. juli.