Lyt til artiklen:

Noteringen falder med 20 øre

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Den løbende indtjening i den samlede forretning har sat sig i de seneste uger, og derfor falder noteringen i den kommende uge med 20 øre på grise og 40 øre på søer.

- Vi har de seneste uger være ude og møde vores ejere på kredsmøderne og fortalt om en fornuftig udvikling på salget af dansk grisekød, god omkostningskontrol på slagterierne og en pæn fremgang i forædlingen. Til gengæld er indtjeningen faldet i Dat-Schaub, vores polske forretning Sokolow er lidt efter budget, og så tjener vi ikke de penge i Tyskland, som vi bør. Der er planer for at vende de tre dele af vores forretning, men det trækker os baglæns for øjeblikket, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Markedet for grisekød i Europa er ikke stærkt i øjeblikket. Den polske notering er faldet lidt tilbage i denne uge, og på verdensmarkedet spiller det ind, at den amerikanske notering er blevet ramt af et tilbagefald, skriver Danish Crown i en markedsberetning.

- Vi må desværre konstatere, at vi ikke endnu har set den positive afsmitning på efterspørgslen og priserne, som sommervejr og det forestående EM i fodbold kan levere. Derfor mener vi, at det er mest forsvarligt at korrigere noteringen nu, men vi er fortsat overbeviste om, at vores Horizon-forbedringsprogram sammen med lukningen af Ringsted vil sikre et stort skridt fremad på vores konkurrencekraft indenfor de næste 3-6 seks måneder, ligesom vi selvfølgelig vil udnytte de muligheder, markedet måtte byde på, siger Jais Valeur.