Lyt til artiklen:

Specialmaskine til såning af raps var trækplaster på årets Farm Day

00:00
Hastighed: ???x
02:32

Der var fuldt tryk på både raps- og hvedeturene rundt på forsøgsmarkerne ved Christianshøj nær Klarup lige øst for Aalborg, da Agri Nord sammen med Mollerup Mølle og DLG tirsdag den 11. juni holdt Agri Farm Day.

I dagene op til arrangementet havde meteorologerne truet med både torden og skybrud. Heldigvis forbarmede vejrguderne sig og skaffede i stedet en eftermiddag og aften med tørt og stille vejr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom det var lig med sprøjtevejr for en række landmænd, havde mange alligevel fundet plads til at presse Agri Farm Day ind i programmet, og Agri Nords plante-teamleder, Poul Madsen, kunne glæde sig over et rekordstort antal gæster, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

- Der plejer at komme over 700 besøgende, men i år var der mindst 800 forbi. Vejret var jo helt eventyrligt og selvom mange også havde arbejde at gøre i marken, er Agri Farm Day efterhånden blevet et event, som mange landmænd bare skal have med, før de mener, det kan blive rigtigt sommer, fortæller Poul Madsen, der dermed fik god brug for det ekstra parkeringsareal, der var linet op i dagens anledning.

rich-media-2
Efter en veloverstået Agri Farm Day, er planerne frem mod næste års event på Christianshøj allerede ved at tage form. Pressefoto: Agri Nord.

Robuste raps

Udover at vejret spillede, var der masser af andre gode grunde til at kigge forbi Christianshøj: blandt andet muligheden for at lure, hvilke sorter, der skal bruges til næste sæson, et godt indblik i dagens tema "fremtidens gødning" og ikke mindst lejligheden til at sparke dæk hos maskinudstillerne og nyde en pølse fra grillen.

Et af de store trækplastre i marken var rapsparcellerne, hvor man kunne få et indblik i resultaterne af såning med en en-kornssåmaskine, der havde sået med henholdsvis 10, 20, 30 og 40 planter pr. kvadratmeter med mere robuste planter som resultat.

- Vi fik at vide af mange, at det godt nok var spændende. Jeg tror bestemt, at det er noget, vi kommer til at se mere til i fremtiden, selvom det er en specialmaskine, som selvfølgelig koster lidt, lød spådommen fra Poul Madsen, der glædede sig over at se både selvstændige landmænd, driftsledere og landbrugselever i felten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med endnu en veloverstået Agri Farm Day, er planerne frem mod næste års event på Christianshøj allerede ved at tage form.

- Omdrejningspunktet bliver fortsat muligheden for at se en masse forskellige sorter, og så vil vi gerne sætte fokus på regenerativt landbrug, som er et af de store emner i disse år, fortæller Poul Madsen.

Himmerlandsk markdag i gødningens tegn

Se også:

Himmerlandsk markdag i gødningens tegn