Lyt til artiklen:

Topigs Norsvin øger global efterspørgsel efter genetik

00:00
Hastighed: ???x
02:20

I 2023 steg Topigs Norsvins omsætning med 15 procent og nettogevinsten, som primært blev geninvesteret, nåede 21 millioner kroner, skriver Topigs Norsvin i en pressemeddelelse.

Omsætningsvæksten afspejler den fortsatte globale efterspørgsel efter Topigs Norsvins genetik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere lande som Brasilien, Spanien og USA valgte Topigs Norsvin i 2023, og eksisterende kunder øgede andelen af Topigs Norsvins genetik i deres virksomheder. Selv i Nordvesteuropa, hvor svinebestanden falder, er Topigs Norsvins markedsandel vokset.

Trods inflation og stigende renteomkostninger investerede Topigs Norsvin yderligere i fremtiden i 2023.

I Holland flyttede hovedkontoret og forskningscentret til en ny fælles placering i Den Bosch.

I den hollandske landsby Keldonk åbnede en ny ultramoderne sædopsamlingsstation, og i Brasilien startede en ny kernefarm.

Investere i fremtiden

Denne måned åbner Delta Norway orne-test- og forskningsstedet i Norge, og Topigs Norsvin investerer 255 millioner kroner i forskning og innovation i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er stolte af vores resultater i 2023. Disse understreger ikke kun vores stærke markedsposition, men bekræfter også det tillidsforhold, vores kunder har til os. Vedvarende investeringer i kvalitet og bæredygtige valg gør det muligt for os at oversætte markedets og samfundets ønsker til vores produkter, siger Pieter Van Sundert, CFO i Topigs Norsvin.

Mark Tijssen, formand for Coöperatie Topigs og formand for Topigs Norsvins bestyrelse, siger:

- Vores succes i 2023 er bevis på vores teams dedikation og ekspertise. Den stærke forbindelse mellem svineavl og Topigs Norsvin giver muligheder for fremtiden både i Holland og andre lande. Sammen med vores strategiske investeringer og stærke markedsposition er vi klar til udfordringerne og mulighederne i svinesektoren, siger Mark Tijssen.