Abonnementsartikel

Mælkeproducent Erik Hansen, Rødding vil have sand i sengebåsene. Han vil også levere gylle til det lokale biogasanlæg. En vanskelig kombination, idet sandet skaber problemer på biogasanlægget.

Erik Hansen leverer kvæggylle til biogasanlægget Linko Gas i Lintrup i Vejen Kommune. Foreløbig er han den eneste, der bruger sand i sengebåsene, men yderligere to leverandører er på vej.

- Problemet er, at sandet bundfælder i tankene. Den største del lander i indleveringstanken, som vi en gang i mellem er nødt til at tømme og skovle sandet ud. Det er både tidskrævende og dyrt, men det er ene værre, at en del af sandet også ryger ind i de lukkede tanke, hvor gassen produceres. Her bliver vi simpelthen nødt til at lukke produktionen helt ned for at rense tankene - systemet er slet ikke bygget til det, fortæller driftsleder Martin Fey, Linko Gas.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.