Lyt til artiklen:

ASF har ramt en slagtegrisebesætning i det nordøstlige Tyskland

00:00
Hastighed: ???x
01:33

De tyske myndigheder konstaterede i sidste uge et tilfælde af afrikansk svinepest i en svinebesætning i delstaten Mecklenburg-Vorpommern.

Den ramte besætning er en slagtegrisebesætning med 3.500 grise beliggende i det nordøstlige Tyskland ved byen Greifswald, skriver L&F markedsnyt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er ingen tegn på yderligere udbrud i området, heller ikke i vildsvin. Så indtil videre betragter myndighederne udbruddet som et enkeltstående tilfælde.

Seneste tilfælde af afrikansk svinepest i en tysk svinebesætning er tilbage i februar 2023.

Det er 9. tilfælde af afrikansk svinepest i en tysk svinebesætning. Der har været flere tusinde tilfælde af afrikansk svinepest i tyske vildsvin siden det første tilfælde blev konstateret tilbage i efteråret 2020.

Udbruddet har betydet midlertidig lukning af Toennies slagteri i Weissenfels.

Den danske regering og en række partier har netop indgået en veterinær beredskabsaftale med fokus på smittebeskyttelse herunder mod ASF.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Aftalepartierne er enige om at styrke det samlede beredskab, så det kan håndtere fremtidens fødevarerelaterede og veterinære kriser. Det indebærer blandt andet større fokus på smittebeskyttelse og øget brug af data til overvågning og udbrudsopsporing", står der i aftalen.