Jagt er en driftsgren på mange ejendomme - oven i købet en stor driftsgren på mange større ejendomme. Organisationen Bæredygtig Jagt, som består af Danmarks Jægerforbund, Dansk Skovforening og Sektionen for Større Jordbrug (tidligere Tolvmandssektionen) under Landbrug & Fødevarer har de senere år sat fokus på bæredygtig jagt. Nu vil de lancere en mærkningsordning.

- Det var SFeren Steen Gades kamp mod udsætning af fuglevildt og brugen af ordet skydevildt for 10 år siden, som fik os op af stolen. Sagen førte til en revision af jagtloven, hvoraf det fremgår, at vi skal lave en biotopplan for ejendommen, hvis vi vil udsætte et større antal fugle. Tiltagene skal genforhandles i 2017, forklarer formand for Sektionen for Større Jordbrug, Frederik Lüttichau.

Han har siden 2003 drevet godset Søholt på Lolland, hvor han driver 900 hektar landbrugsjord og 600 hektar skov. En anden vigtig driftsgren er jagt både i form af fire jagtkonsortier og dagjagter for jægere fra ind- og udland.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.