Lyt til artiklen:

Stor tilstrømning til afskedsreception

00:00
Hastighed: ???x
03:16

Det strømmede til med receptionsgæster, da direktør Jan Pedersen takkede af hos Vinderup Maskiner efter 44 år i virksomheden, og de mange gæster fyldte godt op i Hotel Vinderups store sal.

Her blev der holdt taler for Jan Pedersen af direktør Rasmus Thing og koncerndirektør Jens Skifter fra Danish Agros maskindivision. Og godsejer Birger Schütte, Eskjær Hovedgaard, tog ordet og holdt en tale ud fra et kundeperspektiv. Tidligere værkfører Jens Jacobsen holdt en tale ud fra medarbejderperspektivet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce
rich-media-2
Direktør Rasmus Thing overrakte Jan Pedersen stenen, som hidtil har stået ved indkørslen til Vinderup Maskiner med det gamle navn Vinderup Maskinforretning. Jan Pedersen vil nu stile stenen ved sin landejendom uden for Vinderup. Foto: Rasmus Dalsgaard.

Jens Jacobsen er dog ikke en helt almindelig medarbejder. Det var ham, som i 1980 - med 14 års anciennitet i virksomheden - skulle tage sig af den nye lærling, Jan Pedersen. Og han er fortsat ansat. Efter 57 år dog kun to dage om ugen.

Jan Pedersen talte også og takkede de mange fremmødte. Han gav et rids over Vinderup Maskiners udvikling, og han fortalte, at hans læreplads i sin tid kom i stand som en del af en maskinhandel mellem hans far og den daværende indehaver af Vinderup Smede- og Maskinforretning.

Ung ejer

Dengang lå virksomheden klemt inde i Vinderups hovedgade - nabo til hotellet, hvor afskedsreceptionen foregik fredag eftermiddag.

Det gik hurtigt for den unge Jan Pedersen, som få år senere blev medejer af virksomheden og kort tid derefter eneejer, da hans kompagnon døde i en trafikulykke.

Virksomheden var allerede da flyttet til et industriområde i Vinderup, og i årenes løb ekspanderede Jan Pedersen betydeligt. Forretningen fik også flere importer, blandt andet af den succesfulde VM Loader, som nu forhandles i hele Danish Agro-koncernen og blandt andet også sælges i Norge og Baltikum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hotel og bank

Sideløbende med direktørposten i en dynamisk maskinforretning har Jan Pedersen også investeret tid og kræfter i andre opgaver. Han har været aktiv i forskellige relevante branchesammenhænge, og han har været formand for den lokale bank.

Og da det lokale hotel for en snes år siden kom kom i vanskeligheder, gik han sammen med en lille gruppe lokale erhvervsfolk og overtog hotellet, som dermed blev reddet for byen og siden er drevet videre med forpagtere.

Jan Pedersen er fortsat medejer af hotellet, som derfor helt naturligt dannede rammen om afskedsreceptionen. I dagens anledning var der kørt en Claas Axion 960 op foran hotellets indgang, hvor den stod side om side med en VM Loader og en Farmtrac.

rich-media-4
Jan Pedersen flankeret af koncerndirektør Jens Skifter fra Danish Agros maskindivision (tv) og direktør for Vinderup Maskiner, Rasmus Thing (th). Foto: Rasmus Dalsgaard.

Den lange erhvervskarriere og de brede berøringsflader i mange sammenhænge afspejlede sig da også i den store tilstrømning på Hotel Vinderup.

Jan Pedersen sagde i sin tale, at mange har spurgt, hvad han vil bruge tiden på i femtiden. Han kan ikke sige det med sikkerhed ud over, at han vil bruge de næste måneder på at tage den med ro, og at det nok også bliver til en måned rundt i Europa i en autocamper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og desuden vil han bruge tid på sin landejendom ved fjorden lidt uden for byen.