Lyt til artiklen:

Forsømt forår holder noteringen stabil

00:00
Hastighed: ???x
02:06

Også i uge 24 kan man få 12.00 kroner pr. kilo grisekød hos Danish Crown, det meddeler slagteriet i en pressemeddelelse.

Jais Valeur færdig i Danish Crown

Se også:

Jais Valeur færdig i Danish Crown

I sin markedsberetning skriver slagteriet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

2024 blev Det Forsømte Forår for grisekødet i Europa, når det kommer til større prisstigninger. Og starten på sommeren varsler ikke nogen væsentlig ændring.

- Det tyske marked har ikke fundet det momentum, som vi nærmest altid ser på et tidspunkt i foråret, og det har ikke ændret sig den seneste uge. I den forbindelse er det værd at bemærke, at der er kommet lidt flere grise i de tyske stalde, så slagterierne ikke på samme måde slås om leverancerne, som det var tilfældet for et år siden. Og det er altså i høj grad prisen i Tyskland, der sætter stemningen i markedet, selv om de tyske slagterier slet ikke eksporterer de samme mængder som for 3-4 år siden, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Lige nu begynder interessen at samle sig om efterspørgslen i ferieperioden, og der er der en vis usikkerhed omkring retningen.

- Hvad der kommer til at ske i den kommende periode, er nærmest umuligt at spå om, for når alt kommer til alt, er det forbruget på tværs Europa, der bliver afgørende. Nogle mener, at priserne vil være stabile, fordi inflationen er faldet, og mange har fået pæne lønstigninger. Andre tror priserne vil sætte sig, fordi eksporten ud af Europa stadig er lav og derfor ikke "sluger" de mængder, der typisk kommer i overskud i Europa, når forædlingsindustrien skruer ned i ferieperioden. Vores forventning er et relativt stabilt marked, men sker der noget i Tyskland, så vil det typisk smitte af på vores priser, siger Mads Stougaard.

Med hensyn til slagtesituationen meddeler slagteriet, at der udsættes 62.000 tilmeldinger til uge 24.

Jeppe Bloch: Al forandring er positiv for tiden

Se også:

Jeppe Bloch: Al forandring er positiv for tiden