Lyt til artiklen:

Efterse og vedligehold tørringsanlægget nu

00:00
Hastighed: ???x
01:52

Tiden til at efterse og sikre sin tørringskapacitet er over os, det fortæller indehaver af MBN Plantørring, Mogens B. Nymand, til Maskinbladet.

MBN Plantørring sælger og etablerer plantørringssystemer lige fra mindre anlæg med fordelerkassesystemer til store anlæg med betonhovedkanaler, betonvægge og trægulve. Hertil har firmaet også udstyr til at rette tørrekanaler op, hvis man i forbindelse med op- og nedtagning eller brug har været lidt hård ved nogle af kanalerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er nogen, som først trykker på knappen på tørringsanlægget, når de er ved at høste. Det er alt for sent, siger Mogens B. Nymand.

rich-media-2
MBN Plantørring sælger både større og mindre anlæg. Foto: Theis Meilby Eriksen.

Han peger på, at man senest halvanden måned før høst skal trykke på startknappen og sikre sig, at tørringsanlægget og transportsystemet fungerer, som man ønsker det.

Derfor opfordrer han til, at man sørger for at sikre den kommende høst bedst muligt, ved at få udskiftet slidte dele og tørringsudstyr, og eventuelt supplere op med nyt.

Blandt andet er det en bærdygtig løsning, at man overvejer at rette tørrekanaler op igen, så de kan genbruges, frem for nødvendigvis at købe nyt.

- Det er på høje tid, konstaterer Mogens B. Nymand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden selve tørringsanlæggene sælger Mogens B. Nymand også styringer, som sikrer, at der kun er varme på tørringen, når behovet er der. Styringerne sikrer også, at blæser og varmekilde kun kører, når der er optimale tørringsvilkår, og derved sparer man på energien og gavner miljøet.

Mogens B. Nymands medarbejdere kører for tiden rundt i hele landet og retter kanaler op, og virksomheden har altid tørringsudstyr, nye kanaler og hessian på lager.

Flytbar omrører øger kapaciteten på planlageret

Se også:

Flytbar omrører øger kapaciteten på planlageret