Lyt til artiklen:

X9 1100 arbejder godt for Semler Agro

00:00
Hastighed: ???x
04:00

Der var et håb hos Semler Agro om, at man på Roskilde Dyrskue kunne fremvise den nye S7-tærsker. Men sådan skulle det ikke gå, og derfor prydes standen på mejetærskerfronten af en X9 1100.

En mejetærsker, som har vist sig som en stabil arbejdshest for Semler Agro, det fortæller Alexander Sutton, der er produktansvarlig for høstmaskiner hos Semler Agro.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce
Spændende nyt til mejetærskerne i 2024

Se også:

Spændende nyt til mejetærskerne i 2024

- Der er tendens til, at vi næsten altid sælger de største modeller, men vi har rimeligt held med både at sælge lillebroderen 1000´eren og 1100´eren. I bund og grund er tærskeværket det samme, så det er mere i forhold til skærebordet og hvor stor en andel man snitter og lægger af i forhold til, hvor meget effekt man har behov for. Begge maskiner har høj produktivitet, og nu har vi haft dem ude hos kunder i to sæsoner, og er på vej ind i tredje. Feedbacken er, at de får klaret meget på meget kort tid, og ikke bruger ret meget brændstof, siger Alexander Sutton, der peger på at salget af de to modeller fordeler sig 50/50.

1100´eren er oftest matchet med et 45-fods skærebord, men af pladshensyn har den udstillede model fået et 40-fods.

rich-media-3
Sluget på X9´eren har samme bredde som resten af vejen gennem maskinen, for at sikre kapacitet. Foto: Theis Meilby Eriksen.

Der er desuden tale om en X9 1100 fra modelår 2024, hvorfor der er lavet enkelte ændringer, som mest vedrører kabinen.

- Vi har fået generation 5 display. Samme layout som vi kender fra generation 4, men den er blevet lidt bredere, der er lidt højere opløsning. Og så er displayet blevet lidt hurtigere, så man vil opleve den er hurtigere om at starte op, siger han.

Kundefeedbacken peger desuden på, at X9´eren har en god alsidighed, og er nem at omstille mellem frø, korn og raps.

Artiklen fortsætter efter annoncen

John Deere topper nyhederne med ny mejetærskerserie

Se også:

John Deere topper nyhederne med ny mejetærskerserie

- Maskinen er simpel og åben i siderne, så man kan komme ind til den. Det siger kunderne er rart i hverdage, hvor de kan komme til, se hvad der foregår og har nemt ved at vedligeholde, siger Alexander Sutton og tilføjer:

- Der er ingen daglige smørepunkter, så det er klaret med visuel kontrol. Det er ikke alle der har overskud til at skulle gøre en masse inden de skal ud, for det er lange dage i et relativt kort høstvindue. Derfor er det bare at stå op, fylde tanken og køleskabet med madpakken og de kolde drikkevarer og så afsted.

Uden daglige smørepunkter er der dog få punkter, som skal serviceres for hver 50 timer, mens resten af smørepunkterne er 200 eller 400 timer.

rich-media-6
Grainsaver-bæltet skal minimere spild fra skærebord. Foto: Theis Meilby Eriksen.

Ens fødning

Ifølge Alexander Sutton sikres kapaciteten på maskinerne helt ude ved skærebordet, hvor en korrekt og ensartet indlægning sikres.

- Har du ikke en rigtig indlægning, kan du have nok så stor en maskine bagved. Vores slug er 1,72 meter bredt, og den bredde har vi uhindret gennem hele maskinen. Derfor er det vigtigt, at vi får fyldt sluget ens op i hele bredden, så det kan glide uhindret igennem. For skal afgrøden møde hindringer, speedes op eller ned, eller fletter man ud i bredden, så går det ud over flow og kapacitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han peger desuden på at der kommer god feedback på grainsaver-beltet, hvis noprede overfalde sørger for at holde på kærnerne og dermed minimerer spildet fra skærebordet.

- Og så får vi god feedback på at skærebordet er nemt at vedligeholde. vores knive er forholdsvis små i forhold til andre, men vi har double-cut, hvor vi har et modskær på den anden side. det betyder at vi har to cut pr. cyklus, og skulle man køre i en sten og knække det ene knivblad, så har man altid en der sidder ved siden af og kører over. Så man kan sådan set køre færdig, uden at skulle ud og skifte, og gøre det om aftenen eller næste morgen i stedet, siger Alexander Sutton.

rich-media-8
Double-cut-skæret sikrer to cut pr. cyklus. Foto: Theis Meilby Eriksen.