Lyt til artiklen:

Dobbelthæder til journalister fra Maskinbladet

00:00
Hastighed: ???x
03:01

Theis Meilby Eriksen og Esben Henneberg Nielsen løb med hver sin pris ved dette års journalistkonkurrence hos Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister, DFLJ.

I alt fire priser blev uddelt ved torsdagens generalforsamling i journalistforeningen, og de to Maskinbladsjournalister nappede altså halvdelen. Det er sjette år i træk, at journalister fra Maskinbladet løber med en eller flere priser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Theis Meilby Eriksen vinder for årets bedste artikel. Vinderartiklen er et kig på AC Farming-konkursen fem år efter.

Fem år efter AC Farming-konkurs: Vi har ikke fortrudt, vi tog chancen

Se også:

Fem år efter AC Farming-konkurs: Vi har ikke fortrudt, vi tog chancen

Der var fuld fart på AC Farming, der med en række opkøb og nybyggede stalde hurtigt blev en af landets største griseproducenter. Men pludselig fik det en ende, og selskabet gik konkurs.

Jan Rodenberg var direktør og medejer i AC Farming, og fem år efter konkursen evaluerede han forløbet, og fortalte om et nyt kapitel i sit liv, efter at konkursen er endeligt lukket med en gældssanering for hans vedkommende.

- Vi så noget, vi troede på og forfulgte drømmen. Det har vi ikke fortrudt, selvom årene bagefter har været trælse. Vi troede på det og synes stadig, at ideen er rigtig. Hvis man ikke skal tage chancen, hvad skal man så? spørger han.

Valtra-test bedst

Esben Henneberg Nielsen vinder for andet år i træk en pris. Sidste år var det for bedste artikel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I år er det i kategorien Bedste multimedieproduktion. Den kyndige maskinmand er teknikjournalist og fast PowerGear-pilot, og det er netop en PowerGear-test, som har sikret ham prisen.

Valtra lukker hullet med et sikkert pletskud

Se også:

Valtra lukker hullet med et sikkert pletskud

I testen af en Valtra Q305 fremhæver Esben Henneberg blandt andet den behagelige køreoplevelse med luftaffjedring og nem betjening i terminalen.

Maskinbladets videojournalist Jørgen Ahler vandt sidste år i samme kategori, og han fortjener også roser med på vejen i år. Han står nemlig bag kameraet samt tilrettelæggelsen i samarbejde med testpiloterne på de fleste PowerGear-test.

Bedste podcast og video

Seges Innovation er heller ikke uvante med at hente priser i konkurrencen. I år blev de igen belønnet med prisen for Bedste podcast. Det gjorde de for Den største inkaskat, som handler om kartoflens vej fra Inkariget til Europa.

Sidste pris blev tildelt i kategorien Årets bedste video. Her var det også en vant prisvinder, som løb med titlen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Morten Damsgaard har tidligere høstet priser hos DFLJ i sin tid hos Maskinbladet. Denne gang er det under Agri Tech Media-fanen for videoen Nordjysk bedrift med fart på i mark og stald, hvor han besøger Østergaard Thorup i efteråret 2023, da der er travlt med kartoffeloptagning.