Lyt til artiklen:

FirstFarms har store forventninger til 2024

00:00
Hastighed: ???x
02:48

Administrerende direktør i FirstFarms, Anders H. Nørgaard, er tilfreds med resultatet for første kvartal.

- Vores animalske produktion er kommet godt fra start, og vi har løftet omsætningen på grise og mælk med samlet 9 millioner kroner i forhold til samme periode sidste år, siger Anders H. Nørgaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De lave afgrødepriser er fortsat ind i 2024. Det betyder for os billigt foder, men potentielt lavere salgspriser for den nye høst. En forudsætning for et godt resultat i afgrødeproduktionen er, at den høje effektivitet i marken fortsætter, og vi får gode vækstbetingelser, siger han.

- FirstFarms skal være "best in class", og evne at udnytte den produktionskapacitet vi har effektivt og ansvarligt. Det gælder for alle vores driftsgrene. Samtidig skal vi fortsætte det daglige arbejde med at udvikle og implementere bæredygtige tiltag overalt i koncernen, skriver FirstFarms i ledelsesberetningen.

Nyt partnerskab

2024 har indtil videre været kendetegnet ved en række særlige tiltag og begivenheder, der får stor betydning for FirstFarms i år og kommende år. Det er for eksempel tiltag som:

- Hollandske Interfood, skal sælge og distribuere FirstFarms' mælkeprodukter til en række førende fødevareproducenter.

- Partnerskabet vil føre til en reduktion af kulstofemissioner, da transportmængden minimeres som følge af at vandet udskilles fra mælken. Det udskilte vand genbruges i FirstFarms' produktion

Artiklen fortsætter efter annoncen

- FirstFarms sikrede sig en stor kapitaltilførsel på 186 millioner kroner fra Heartland-koncernen. Pengene er øremærket til koncernens udvikling og vækst. Lise Kaae, administrerende direktør i Heartland, blev på generalforsamlingen den 16. april 2024 valgt ind i FirstFarms' bestyrelse.

Året 2024

FirstFarms forventer at levere et 2024-resultat, der er bedre end i 2023 og fastholder de udmeldte forventninger for året om et EBITDA (Earnings Before Interest) i intervallet 110 - 140 millioner kroner og et EBIT på 50 - 80 millioner kroner.

FirstFarms har som langsigtet mål at øge koncernens årlige omsætning til 750 millioner kroner og EBITDA til mindst 240 millioner i 2028.