I en tid med stadig mere fokus på pattegrisenes overlevelse er det på sin plads at slå på tromme for en ordentlig opstart af smågrisefodringen. Kunsten er blandt andet at få grisene til at indtage foder allerede i farestalden, og dette bør ske efter devisen ?lidt men tit?.

Her kan vi kigge os lidt om i den verden, som vi omgiver os med, og som bestemt også har en viden og tradition for at fodre pattegrisene. En grundlæggende forskel er, at eksempelvis fodring af grisene i Storbritannien fokuserer på en tidlig og høj foderoptagelse via appetitligt og letfordøjeligt foder, hvorimod vi i Danmark er bekymrede for at ødelægge pattegrisenes tarmsundhed og derfor ofte er for tilbageholdende med fodringen.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.