sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Agro-Top gearer op med nye montagebiler, endnu flere folk og særlig ny teknik

00:00
Hastighed: ???x
04:25

Der er en markant udvikling i gang ved Stoholm på Viborg-egnen, hvor Agro-Top holder til. Eller det vil sige, at det er her montagebilerne lander om fredagen til en grundig vask og klargøring før en ny uge truer.

Mandag til fredag er montageholdene nemlig over stok og sten for at montere overdækninger til gylletanke både i Danmark og i resten af Skandinavien.

Og de har forrygende travlt.

Efterspørgslen på montage og service af de store teltkonstruktioner er stærkt stigende, mærker man hos Agro-Top, der er markedsleder.

Ikke mindst på grund af en ny offentlig pulje, hvor landmanden kan får 40 procent i tilskud til sin investering i et stort telt til at dække gylletanken af med.

- Vi har haft ekstraordinært travlt hen over vinteren med at tage imod ordrer og planlægge indsatsen i år. Jeg har aldrig oplevet så stort et ordreindtag før, siger Kristen Svendsen, der er stifter, direktør og medindehaver af Agro-Top.

Det er bare 18 år siden, at Kristen Svendsen etablerede virksomheden. I dag beskæftiger han 14 medarbejdere og har, til sin store fornøjelse, siden 2021 delt ejerskabet med sine to sønner Mads Dahlgaard Svendsen og Mark Dahlgaard Svendsen.

I den seneste tid er fire nye medarbejdere kommet til. Og så har Agro-Top fordoblet antallet af montagebiler.

rich-media-1
Agro-Top har fordoblet antallet af montagebiler og ansat fire nye medarbejdere, der skal være med til at levere på den høje efterspørgsel.

- Vi har delt de erfarne folk ud i bilerne, og så har de fået en ny mand med i marken. Det er den eneste måde, man kan komme ind i vores meget specialiserede fag og få den ballast, der skal til for at levere på det højeste niveau, som er vores varemærke og grundlaget for vores succes, siger Kristen Svendsen.

Investerer stort i lageret

Det er ikke kun i den udførende del af virksomheden, at der er blevet gearet op til et nyt niveau.

Hidtil har Agro-Top arbejdet med to hollandske leverandører af teltoverdækninger, hvor det danske selskab har tegnet sig for langt størsteparten af produktionen.

Men som en del af en strategi om at sprede risiko, så har Kristen Svendsen etableret et samarbejde med en nystartet dansk leverandør, der til en start udelukkende skal levere til Agro-Top.

- Det er vigtigt for os, at vores evne til at levere overfor vores kunder ikke er afhængig af mulige problemer hos vores leverandører. Vi skal ikke være eksponerede den vej fra, siger Kristen Svendsen, der af samme årsag også har investeret heftigt for at sikre et stort lager af overdækninger.

- Vi har investeret på den gode side af ti millioner kroner i overdækninger, der ligger klar til levering og montering. På den måde er vi fuldstændigt sikre på, at vores levering og vores service overfor kunderne altid er hundrede procent, siger Kristen Svendsen.

Et montagehold kan afhængigt af størrelse, model og forhold ved tanken montere en overdækning på mellem seks og ti timer.

- Det tager omkring en dags tid at sætte op. Og uanset hvad, så kører vi ikke, før vi er færdige, siger Kristen Svendsen, der også sender store roser ud til sine erfarne medarbejdere, hvor mange har været med i mange, mange år.

Ny metode - ny fordel

Hos Agro-Top har man også gearet op, når det kommer til perioden, hvor der kan monteres overdækninger. Hidtil har man som andre leverandører været bundet til at levere og montere, just som gylletanken er blevet tømt eller i hvert fald godt tømt.

Men nu har Agro-Top finpudset teknikken og ændret arbejdsgangen, så man kan montere hele året rundt. Eller i hvert fald, hvis bare tanken ikke er fyldt helt til randen.

rich-media-2
Agro-Top har taget en ny montage-metode i brug, der gør, at man fremover kan levere hele året rundt.

- I de foregående år har vi haft et tidsvindue på seks til syv måneder, hvor vi kunne planlægge tidspunktet for montering sammen med landmanden. Det har betydet meget skrivebordsarbejde og koordinering af, hvor vi skal hen og starte. Det slipper vi for nu, siger Kristen Svendsen.

- Det er en helt ny metode, som det kun er os, der kan levere. Og det er helt sikkert noget, der giver os en kæmpe fordel, både når vi skal tilrettelægge vores arbejdsplan, og i forhold til at øge antallet af leveringer, siger Kristen Svendsen.