Lyt til artiklen:

DLG Feldtage vil tænke ud af boksen

00:00
Hastighed: ???x
03:00

Tyske DLG Feldtage ved byen Erwitte nær Lippstadt sætter fra den 11. til den 13. juni fokus på innovative maskinløsninger, som gør afgrødedyrkning mere effektiv.

Overskriften for årets arrangement er "Afgrødedyrkning ud af boksen", og de planlagte 77 maskindemonstrationer har blandt andet fokus på marksprøjter, handelsgødningsspredere og udstyr til at læsse og fylde maskinerne. Demonstrationerne kommenteres live i marken på tysk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangøren af DLG Feldtage er tyske DLG (den tyske landbrugsorganisation Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft), som kalder arrangementet Europas største begivenhed for live maskindemonstrationer og lover, at besøgende kan se frem til mere end fire timers tekniske demonstrationer over tre dage i den nye "Live Arena" og på de tre DLG-baner.

Live-demonstrationer

Blandt live-demonstrationerne vises ukrudtsbekæmpelse med radrensere i korn- og majsmarker. Man kan også se nærmere på forskellige former for øverlig jordbearbejdning, herunder skrælpløjning.

Og der bliver vist forskellige såmaskiner med gødningsudstyr. Ny teknologi til kemisk plantebeskyttelse demonstreres også i lighed med højteknologiske handelsgødningsspredere.

Endelig kan man se demonstration af udstyr, som gør det muligt at fylde maskinerne i marken.

Ny sprøjtebane

En helt nydesignet bane til marksprøjter vil give producenterne af marksprøjter mulighed for at demonstrere, hvordan deres sprøjter klarer forskellige udfordringer, som stiller ekstreme krav til bommens stabilitet og balance.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangørerne vil måle og vise arbejdshastigheden under de forskellige arbejdsprocesser i forbindelse med sprøjtning.

Der bliver også demonstreret rækkesprøjtning og spotsprøjtning.

Gødningsspredere

De højteknologiske gødningsspredere vil have fokus på ydeevne og præcision.

Ifølge DLG er der er i øjeblikket en mærkbar tendens til, at pneumatiske handelsgødningsspredere vinder frem på bekostning af de traditionelle gødningsspredere.

- Producenter udvikler løbende deres spredere i retning af præcis gødningsplacering, ikke mindst for at kunne leve op til øgede fremtidige krav.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der demonstreres syv gødningsspredere, som alle viser, hvad moderne handelsgødningsspredere formår.

Blandt andet demonstreres spredning langs markkanter og vandløb, og der foretages analyser af sprederesultaterne - også hele spredebilledet.

Påfyldning i marken

Det er svært at forestille sig læssearbejde i forbindelse med moderne landbrugsmaskiner uden passende læsseteknik.

Derfor har producenterne for anden gang på DLG Feldtage fået mulighed for at præsentere deres læsse-, løfte- og påfyldningsteknologi som en del af de kommenterede maskindemonstrationer.