Lyt til artiklen:

12.600 Grise døde i oversvømmelse

00:00
Hastighed: ???x
01:25

I forbindelse med oversvømmelserne i Rio Grande do Sul for et par uger siden rapporterede Reuters om 12.600 døde grise, skriver Landbrug & Fødevarer i en markedsopdatering.

Med en svinebestand på næsten 5 mio. grise er antallet af døde grise som direkte følge af oversvømmelserne således ganske begrænset.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forbindelse med oversvømmelserne blev det hurtigt meldt ud, at 12 fjerkræslagterier og 5 svineslagterier var påvirket af mangel på grise til slagtning som følge af oversvømmede veje m.m.

Ifølge svineproducenternes organisation i delstaten blev 30 besætninger direkte ramt af oversvømmelserne. Men oversvømmelserne har også indirekte betydet tab for en del besætninger i form af blokerede veje og begrænset adgang til foder og drikkevand.

Den brasilianske brancheorganisation "Brazilian Animal Protein Association" (ABPA) oplyser, at oversvømmelserne også har påvirket eksporten af grisekød negativt fra den store brasilianske havn i delstaten.

Havnen i Rio Grande afskiber normalt 9 pct. af Brasiliens samlede eksport af grisekød, men er blevet negativt påvirket af blokerede veje og toglinjer til havneterminalen.