Lyt til artiklen:

Ministeren lytter til svineproducenter: Ændrer opgørelsesmetoder

00:00
Hastighed: ???x
01:40

I mange år har Landsforeningen af Danske Svineproducenter slået til lyd for, at den årlige dyrevelfærdsrapport skal ændre opgørelsesmetode, og medtage antal dyr pr. besætning, fremfor blot at notere, hvor mange besætninger man fandt overtrædelser på.

Noget som formand Jeppe Bloch også flere gange har gjort opmærksom på i Maskinbladet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er ikke fair, at ham, der har 10.000 smågrise skal have samme sanktion for at have dyr med et problem, som ham, der har to grise. Jeg synes, der mangler nogle nuancer i debatten, og der er nødt til at være en bagatelgrænse, har formanden blandt andet sagt.

Svineformand efter kritik: Der vil ske fejl indtil, der kommer robotter i staldene

Se også:

Svineformand efter kritik: Der vil ske fejl indtil, der kommer robotter i staldene

Kritikken mødes nu af lydhørhed fra landbrugsminister Jakob Jensen, som arbejder på at ændre praksis, så antal dyr medtages i Dyrevelfærdsrapporten 2024, det skriver ministeren i en mail til Danske Svineproducenter.

Årsagen er, at foreningen har indsendt forslag til ministerens regelforenklingsprojekt "Lug Ud i Lovgivningen".

Foruden at medtage antallet af dyr i dyrevelfærdsrapporten, har foreningen også foreslået, at opgørelsen af antibiotikaforbrug i grise bør ændres fra kilo aktivt stof til behandlingshyppigheden - altså antallet af doser.

Også på det punkt har man fra ministeriel side valgt at tage imod, og derfor bliver opgørelsen på antal doser implementeret allerede fra fjerde kvartal 2024.

Danske Svineproducenter: Vi vil reguleres på fakta

Se også:

Danske Svineproducenter: Vi vil reguleres på fakta