Lyt til artiklen:

Danmarksdemokraterne: Regulering af ulve er en nødvendighed

00:00
Hastighed: ???x
02:35

Spidskandidat for Danmarksdemokraterne til Europa-Parlamentsvalget, Kristoffer Storm, har besøgt Hedelykke Lam, som ligger midt i ulveland omkring Give.

Her mødtes Kristoffer Storm med fåreavlerne Rasmus Buhl og Niels Christian Jensen, som begge har været udsat for adskillige ulveangreb og til sammen mistet over 100 lam.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Netop ulveregulering er en af de tiltag, som Danmarksdemokraterne vil kæmpe for, hvis de kommer ind i Europa-Parlamentet.

- I Danmarksdemokraterne mener vi grundlæggende, at Danmark er et for lille land til, at et stort rovdyr som ulven frit kan færdes i den danske natur. Tilhængere af ulven, som typisk bor i storbyerne, har ofte en forestilling om ulven som et eksotisk dyr, der naturligvis skal have lov til at bevæge sig rundt i den danske natur, siger Kristoffer Storm, spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget.

Fåreavlere bor midt i ulveland og kæmper for at holde ulven væk

Se også:

Fåreavlere bor midt i ulveland og kæmper for at holde ulven væk

rich-media-3
Resterne efter et ulveangreb. Privatfoto: Hedelykke Lam.

- Vi har set eksempler på ulve, som har befundet sig meget tæt på både skoler og børnehaver, hvilket er stærkt bekymrende. Derudover er det også en meget stor økonomisk belastning for fåreavlerne, som er tvunget til at betale for dyre ulvehegn for at holde ulven ude. Derfor er en reguleringen af ulven nødvendig, siger spidskandidaten.

Rasmus Buhl som har Hedelykke Lam har været udsat for tre ulveangreb inden for et år. Senest var det den 11 marts, hvor 17 får og 18 lam måtte lade livet.

Rasmus Buhl har samlet fået et tilskud på 97.000 kroner til et ulvehegn, men det er langt fra nok. Han siger, at hvis han skulle investere i ulvesikre hegn til alle folde, ville det løbe op i en udgift på én million kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

EU vil ændre ulvebestandens status fra den strengeste beskyttelse til en lavere beskyttelsesstatus og i højere grad give mulighed for regulering af problemulve, der forcerer hegn og går efter husdyr og ulve som mister deres skyhed.

Som det ser ud lige nu, er ulven fredet via EU's habitatsdirektiv, og det er derfor ikke muligt at regulere den.

Den danske regeringen støtter EU-forslag om at slække på ulvens beskyttelse.

Men på et samråd i Folketinget har Miljøminister Magnus Heunicke understreget, at hvis ulvens ændrede beskyttelsesstatus bliver stemt igennem i EU, så vil ulven stadig være en beskyttet art.

Regeringen støtter EU-forslag om at slække på ulvens beskyttelse

Se også:

Regeringen støtter EU-forslag om at slække på ulvens beskyttelse