Lyt til artiklen:

Bump på vejen for salg af grisekød

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Der er mange bump på vejen for salget af grisekød i øjeblikket. Hver gang der er helligdage, er der mærkbare udsving i både efterspørgsel og priser, fordi der bliver handlet med kort horisont, skriver Danish Crown i sin markedsberetning for uge 22.

- I starten af året forventede de fleste aktører, at priserne vil blive drevet op af et lavt udbud i Europa. Det er dog ikke sket, fordi der dels er lidt flere grise i staldene, og samtidig er eksporten ud af Europa fortsat på et lavt niveau. Lige nu er vi inde i højsæsonen for grisekød, men alle afventer fortsat, om forbruget vil være stort nok til at skubbe priserne op, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efterspørgslen på nakker er god, og salget af dansk brystflæsk er godt, fordi efterspørgslen fra markederne udenfor Europa er stigende. Omvendt er der ikke en voldsom appetit på skinker i markedet.

- Skinkerne er omkring 30 procent af grisen, så det betyder rigtigt meget, at der er en jævnt salg. Forbruget af kogt og tørret skinke er altid størst i sommermånederne, hvor der sælges masser af sandwich over hele Europa, men sæsonen er startet sent i år, og det spiller helt sikkert ind på den samlede efterspørgsel, siger Mads Stougaard.

Noteringen på søer ligger stabilt på ni kroner.