Lyt til artiklen:

Väderstad forventer salgsnedgang på 25 procent: Nu fyrer de medarbejdere på fabrikken

00:00
Hastighed: ???x
01:40

En række sparetiltag har vist sig ikke at være tilstrækkelig for den svenske maskinproducent, Väderstad, der lige nu, som mange andre producenter, mærker en tydelig nedgang i efterspørgslen på landbrugsmaskiner.

Väderstad har set ordrebogen svinde ind i løbet af det seneste år, melder virksomheden i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor varsler virksomheden nu, at man vil afskedige 45 medarbejdere på fabrikken i Sverige.

- Lige nu er situationen svær i hele Europa, og vi ser, at det vil fortsætte med at være sådan en tid fremover. Vores vurdering er, at salget af maskiner i år fra fabrikken her i Väderstad vil blive omkring 25 procent lavere end sidste år, fortæller Henrik Gilstring, administrerende direktør for Väderstad Group.

- For at forsøge at balancere dette har vi lanceret flere spareprogrammer de seneste måneder og ikke forlænget aftalerne for tidsbegrænset ansatte, indlejet personale og konsulenter. Men nu vurderer vi, at det ikke er nok, og at vi er tvunget til at varsle om opsigelse på grund af arbejdsmangel af 45 kollektivt ansatte arbejdere, siger Henrik Gilstring.

Väderstad er repræsenteret i 40 lande og beskæftigede i 2023 omkring 2200 medarbejdere. Virksomheden omsatte sidste år for 4,5 milliarder kroner.

Nu overtager Väderstad salget af TRV-programmet

Se også:

Nu overtager Väderstad salget af TRV-programmet

Opsigelserne på Väderstad-fabrikken træder i kraft i midten af september.