Lyt til artiklen:

Fugleinfluenza smitter endnu en medarbejder på kvægbedrift i USA

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Et andet tilfælde af fugleinfluenza hos mennesker er blevet bekræftet hos en medarbejder på en malkebedrift i Michigan, oplyser amerikanske myndigheder til Reuters.

Smittetilfældet i Michigan kommer efter det første kendte smittetilfælde i Texas.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ifølge indberetningen fra ministeriet blev personen i Texas syg efter kontakt med køer, som er formodet smittet med fugleinfluenza. Patientens primære symptom var øjenbetændelse.

Det er første gang at fugleinfluenza smitter fra køer til mennesker, men det er meget sjældent at virussen smitter mellem mennesker.

De amerikanske sundhedsmyndighederne fastholder at smitterisikoen fra køer til mennesker fortsat er lav, men siger at det er bekymrende at finde et andet tilfælde af fugleinfluenza hos mennesker.

USA har fundet rester af fugleinfluenza i mælkeprodukter

Se også:

USA har fundet rester af fugleinfluenza i mælkeprodukter

Smitte i 42 besætninger

Antallet af fund af fugleinfluenza i malkekvægsbesætninger i USA er siden februar steget støt. Nu er der i alt fundet smitte i 42 besætninger i ni stater fordelt over hele USA.

Forskere er på vagt over for ændringer i H5N1, der kunne indikere, at virussen tilpasser sig til at sprede sig let blandt mennesker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danmark holder DK-Vet og SSI øje med udviklingen i USA.

DK-Vet har efter forespørgsel fra Fødevarestyrelsen udarbejdet en rapport, der konkluderer, at det er meget usandsynligt, at kvæg i Danmark kan smittes med den amerikanske variant af fugleinfluenza.

"Usikkerheden på vurderingen er høj, da der er mange uafklarede forhold og meget lidt kendskab til hvordan influenza virus generelt opfører sig i køer", skriver DK-Vet i sin rapport fra den 1. maj.

Fugleinfluenza hos kvæg har spredt sig til ni stater i USA

Se også:

Fugleinfluenza hos kvæg har spredt sig til ni stater i USA