Lyt til artiklen:

Skovgaard Energy investerer stort i GreenFarm

00:00
Hastighed: ???x
03:52

I de seneste år har producenten af gårdbiogasanlæg GreenFarm været på en udviklingsrejse med ambitionen om at blive en central del af landbrugets grønne omstilling, både nationalt og internationalt.

Flere klima- og energianlæg er blevet sat i drift i både Danmark og Norge, og GreenFarm har taget de første skridt mod nye markeder i Østeuropa.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nu får virksomheden betydelig medvind på deres udviklingsrejse med en investering, der muliggør realiseringen af deres ambitioner både hjemme og i udlandet, skriver GreenFarm i en pressemeddelelse.

- Vores klima- og energianlæg er mere aktuelle end nogensinde - især med den kommende CO2-afgift. Derfor ser jeg et stort potentiale i vores enkle og lokale løsning for landmænd, og det kan investorerne heldigvis også se markedspotentialet i, siger Frank Wennerberg og fortsætter:

- Med en investor i ryggen er ambitionen at videreudvikle vores allerede velfungerende koncept, indtage nye markeder og styrke vores interne kompetencer, siger han.

Glæde hos lokale landmænd: Biogas handel gennemført

Se også:

Glæde hos lokale landmænd: Biogas handel gennemført

Kombinationen af et stærkt produkt og DNA

Det er det danske energiselskab Skovgaard Energy, der står bag den tocifrede millioninvestering, og de har høje forventninger til GreenFarms bidrag til markedet.

- I Skovgaard Energy foretog vi vores første biogas investering tidligere i år, med investeringen i Maabjerg Biogas. Vi ønsker at vækste inden for grøn gas og CO2 og ser gode muligheder og synergier i forretningsmodellen i GreenFarm. Vi er derfor glade for muligheden for investering og er overbeviste om, at de vil spille en væsentlig rolle i den grønne omstilling, siger Bjarke Mollerup Bitsch, direktør for forretningsudvikling i Skovgaard Energy.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser et spændende potentiale i GreenFarm. Ikke kun med deres enkle og lokale løsning til reduktion af klimagasser i landbruget, men også i andre sektorer. Vi ønsker eksempelvis, i samarbejde med GreenFarm, at videreudvikle på anvendelsen af biogen CO2 som byggesten i fremtidens grønne brændstoffer, uddyber Bjarke Mollerup Bitsch.

Det er dog ikke alene GreenFarms klima- og energianlæg, der har vakt investorens interesse. Det er også GreenFarms DNA og kemien mellem de to virksomheder, der tiltaler Bjarke Mollerup Bitsch.

- GreenFarm har et stærkt værdimæssigt og organisatorisk fundament at arbejde videre med. Det er en virksomhed funderet på høj service og stor viden om branchen. Når man kombinerer det med produktet og potentialet, så er der et perfekt grundlag for vækst. Jeg er overbevist om, at vi i samarbejde vil skabe god udvikling af både produkter og virksomhed, siger Bjarke Mollerup Bitsch.

Vækstrejse

Frank Wennerberg er glad for investeringen og ser frem til samarbejdet med Skovgaard Energy.

- De arbejder med mange spændende projekter, der ligger tæt op ad vores. Derfor er jeg overbevist om, at vi vil få stor gavn af den viden og de kompetencer, de bringer til GreenFarm. Derudover betyder det også meget for vores hverdag, at vi har fået tilføjet ekstra ressourcer, der kan sætte skub i vores vækstrejse, som altid har været vores ambition, siger Frank Wennerberg og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og så skader det jo ikke, at Skovgaard Energy har rødder i den vestjyske muld, og at vi deler den samme løsningsorienterede tilgang til tingene, siger han.

Med investeringen indtræder Bjarke Mollerup Bitsch, der er direktør for forretningsudvikling i Skovgaard Energy, i GreenFarms bestyrelse. Skovgaard Energy vil med deres investering få 10 procent ejerskab i GreenFarm.