Lyt til artiklen:

Fødevarestyrelsen holder øje med dyretransporter i den varme tid

00:00
Hastighed: ???x
02:07

Fødevarestyrelsen vil i forbindelse med logbogskontrollen være særligt opmærksom på, at der er taget de nødvendige forholdsregler under transport af dyr.

I de tilfælde, hvor udetemperaturen kommer over 30 grader, vil Fødevarestyrelsen som udgangspunkt anmode om en ændring af planlægningen eller anmode om dokumentation for, at temperaturen kan holdes mellem 5 grader og 30 grader på transportmidlet, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fødevarestyrelsen er allerede opmærksom ved forsendelser, der kører i områder med temperaturer mellem 25 grader og 30 grader.

I den individuelle vurdering kigges der blandt andet på varigheden af opholdet i høje temperaturer, forsendelsens samlede varighed, dyrenes vægt og art.

Nødvendige forholdsregler

Fødevarestyrelsen vil, hvor det vurderes nødvendigt, anmode om en redegørelse for, hvilke nødvendige forholdsregler, der er taget for at sikre, at temperaturen på transportmidlet kan holdes mellem 5 grader og 30 grader hos dyrene, skriver Fødevarestyrelsen.

Organisator har desuden altid muligheden for at omlægge ruten, så de høje temperaturer undgås.

Fødevarestyrelsen henstiller derfor til, at organisatorer, forud for indsendelsen af logbogen, sikrer sig, at den planlagte rute er realistisk og kan gennemføres på en måde, der sikrer, at temperaturen på transportmidlet under hele forsendelsen kan holdes inden for et temperaturinterval på 5 grader til 30 grader hos dyrene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

EFSA (Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet) udarbejdede i 2022 fem videnskabelige vurderinger, som er tilgængelige på følgende link.

Vurderingerne omhandler forskellige dyrearters velfærd under transport, herunder temperaturers påvirkning af dyrene under transport samt vurdering af dyrenes temperaturmæssige komfortzone.