Abonnementsartikel

RISE er et nyt værktøj, der kan vurdere, hvor grøn og bæredygtig din produktion og bedrift er. Foreløbig har Seges og DLBR-rådgivningscentrene testet værktøjet hos 50 økologer.

Hvornår er noget bæredygtigt? Et nyt værktøj, RISE, der vurderer bedriftens bæredygtighed, har fundet vej ind i dansk landbrug. RISE står for Response-Inducing Sustainability Evaluation. RISE's definition på bæredygtighed er, at "Et landbrug er bæredygtigt, hvis det giver tilstrækkeligt afkast, er miljøvenligt og giver gode livsvilkår for dem, der ejer og arbejder på bedriften".

- RISE er først og fremmest landmandens værktøj til at lave målrettede ændringer på bedriften, så den bevæger sig i en mere bæredygtig retning. Men den kan også bruges i forhold til omverdenen. Jeg er ikke i tvivl om, at danske virksomheder i fremtiden vil bruge denne type analyse til at dokumentere og markedsføre kvaliteter ved deres produkter, og at supermarkeder og andre i detailhandlen vil konkurrere på de grønne anprisninger, siger Anke Stubsgaard, koordinator på projektet og ansat ved Seges, Økologisektionen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.