Abonnementsartikel

Kartoffeldag med teori om formiddagen og maskindemonstrationer om eftermiddagen

Der bliver igen masser at se på og høre om for kartoffelavlere, når der kaldes til den årlige ”Kartoffeldag” i Sunds ved Ikast.

Kartoffeldagen afvikles tirsdag den 5. august hos I/S Kjargaard, hvor der er udlagt 11 hektar med mere end 20 kartoffelforsøg og –demoer. Det er forsøgsvirksomheden Ytteborg, der står for den praktiske gennemførelse af forsøgene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt andet kan der ses forsøg med:

* efterafgrøders betydning for angreb af rodfiltsvamp og nematoder

* cikadebekæmpelse i stivelseskartofler

* gødningsforsøg i kartofler til forskellige formål

* kvalitet af læggekartofler

Artiklen fortsætter efter annoncen

* afstand i læggekartofler

* forskellige sorter

Flere organisationer står bag

I år er flere organisationer gået sammen om at løfte det store faglige arrangement, nemlig Heden & Fjorden, Jysk Landbrugsrådgivning, Lemvigegnens Landboforening og Vestjysk Landboforening, hvis specialkonsulenter medvirker.

Derudover medvirker repræsentanter for virksomhederne bag de forskellige kartoffelsorter, AKV-Langholt, Danespo, Karmark og KMC, og flere planteværnsfimaer er også repræsenteret, Bayer CropScience, Dow AgroSciences, Nordisk Alkali og Syngenta.

Kartoffeludstyr demonstreres

Om formiddagen gennemgås erfaringerne med de forskellige sorter og behandlinger, mens eftermiddagen er helliget hestekræfterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her vises kartoffeludstyr fra virksomhederne Hylleberg A/S, Vibo Maskiner/Hoven smede- og maskinforretning A/S, Sønderup Maskinhandel A/S, Scan Agro, Agrovo og Agro Link.

I denne del af Kartoffeldagen medvirker også konsulenter fra Byggeri og Teknik I/S.