Abonnementsartikel

Renteniveauet på indskudsbeviser i Danmark er på bølgelænge med Schweiz. Nationalbanken har sænket renten op til fire gange på bare tre uger til minus 0,75 procent sidst i februar.

Nationalbanken har haft speederen i bund med hensyn til valutainterventioner, som har kørt for fulde gardiner siden nytår, hvor der er blevet opkøbt valuta til kamp for at holde kursen på kronen nede på et stabilt niveau. Ender det med, at kronen stiger for meget, vil det blive langt mere besværligt at eksportere varer, fordi det bliver dyrt, og det vil samtidig svække den danske konkurrenceevne. Det vil være en katastrofe for Danmark.

Fastkursbåndet betyder, at kronen må svinge med 17 øre. Den danske Nationalbank har dog en centralparitet, hvor kursen maksimalt må svinge med 6,0 øre for at vise omverdenen, at der er styr på fastkurspolitikken.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.