Abonnementsartikel

Politiken fortæller, at landets største supermarkeder bliver ved med at sælge kød fra den tyske fabrik, Heidemark, som syv gange inden for det seneste halvandet år er blevet afsløret i at sende direkte sundhedsskadeligt kød til Danmark.

Af materiale fra Fødevarestyrelsen fremgår det, at kontrollen har fundet salmonellabakterier i syv partier kød fra Heidemark. Seks af sagerne drejer sig om kalkunkød, én om kylling.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fødevarestyrelsen har i alle tilfælde stemplet kødet som ’sundhedsskadeligt’ – blandt andet fordi bakterierne var modstandsdygtige over for medicin.

Alligevel fortsætter Netto, Føtex og SuperBrugsen med at sælge kalkunbryst fra lige netop Heidemark.

- Jeg er dybt forundret over, at danske supermarkeder vil lægge navn til at handle med den pågældende virksomhed, der ifølge oplysningerne er storslem. Det er et tegn på, at de sætter profit over forbrugernes sikkerhed, siger Jørn Dohrmann (DF), der som formand for Folketingets Fødevareudvalg vil rejse sagen over for regeringen.

Ejerne af supermarkederne afviser, at det er problematisk, at de sælger kød fra Heidemark, der med sine syv sager om sundhedsskadeligt kød er topscorer på Fødevarestyrelsens liste over producenter i udlandet, der sender kød med salmonella til Danmark.

Kvalitetschef Jørgen Bentzen forklarer, at en ekspert betalt af Dansk Supermarked har besøgt Heidemark og flere andre udenlandske leverandører og opstillet et program for kontrol af kødet. Et program magen til det danske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har stor tiltro til, at deres testprogram virker. Når vi har sager om tilbagetrækning, kontakter vi dem og indskærper vores aftale om levering af salmonellafrit fjerkræ. Men vi kan aldrig gardere os 100 procent, siger han til Politiken.