Abonnementsartikel

Det kunne have gået helt galt. Men det gik godt alligevel.

Sådan konkluderer man hos Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet (DJF), der trods bange anelser har modtaget et tilfredsstillende antal ansøgere til fakultetets nye uddannelser, der får premiere til august.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Med et generelt fald i antallet af ansøgninger til universiteterne og et fald i antallet af første prioritetsansøgere til uddannelserne på Aarhus Universitet på 13,1 procent, var der en reel risiko for, at antallet af ansøgere til de splinternye uddannelser på DJF vil være meget beskedne.

- Men så galt er det slet ikke gået, lyder det fra DJF på fakultetets hjemmeside.

Til den nye bacheloruddannelse i Jordbrug, Fødevarer og Miljø er der 20 ansøgere, som har uddannelsen som første prioritet, og yderligere otte ansøgere, der har uddannelsen som anden prioritet.

Til kandidatuddannelserne er der indtil videre kommet 20 ansøgere, men der kan nå at komme flere inden studiestart til august.

- I årene fremover vil antallet af ansøgere til kandidatuddannelserne formodentlig stige, efterhånden som de nyudklækkede bachelorer fra fakultet søger en videreuddannelse inden for deres fag, lyder det fra DJF.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle ansøgere får svar på deres ansøgning 30. juli, hvor universitetet også offentliggør en oversigt over uddannelser med ledige pladser, som ansøgere kan søge ind på i anden optagelsesrunde i august.