Lyt til artiklen:

Fugleinfluenza smitter til kvæg i USA - et menneske smittet af kvæg

00:00
Hastighed: ???x
01:35

I USA har myndighederne i Texas konstateret landets første udbrud af fugleinfluenza i kvæg nogensinde, det skriver Reuters

I syv malkebesætninger er der konstateret fugleinfluenza, og det skaber øget frygt for sygdommen, som de senere år har været på fremmarch. Det skyldes blandt andet, at Texas er den største kvægproducent blandt USA´s delstater.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ifølge myndighederne spredes virussen for tiden af migrerende andefugle, som man forventer fortsætter nord igennem landet.

Det amerikanske landbrugsministerium har ikke kunnet udelukke, at virussen også kan smitte mellem kvæg, og i delstaten Michigan er en besætning testet positiv efter at have modtaget dyr fra en texansk besætning.

Muligt at forudsige fugleinfluenza i Danmark

Se også:

Muligt at forudsige fugleinfluenza i Danmark

Første menneske smittet

Samtidig med smitten til køer har det texanske sundhedsministerie, DSHS indrapporteret det første smittetilfælde af fugleinfluenza A (H5N1) i et menneske.

Ifølge indberetningen fra ministeriet blev personen syg efter kontakt med køer, som er formodet smittet med fugleinfluenza. Patientens primære symptom var øjenbetændelse.

Det er første gang at fugleinfluenza smitter fra køer til mennesker, men det er meget sjældent at virussen smitter mellem mennesker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor vurderer DSHS heller ikke, at den generelle befolkningen er i nogen form for fare.

Stor kalkunproducent vil vaccinere mod fugleinfluenza

Se også:

Stor kalkunproducent vil vaccinere mod fugleinfluenza