Abonnementsartikel

DS Håndværk & Industris erhvervspris, ”Den Gyldne Ambolt”, går i år til underleverandør og smedevirksomheden aøs A/S (Agersted Ørntoft Smedie) i Agersted, lidt nord for Dronninglund.

Prisen markerer en særlig hæder til en virksomhed eller en person, der har præsteret noget ud over det sædvanlige, og som tør hæve sig over gennemsnittet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som Jim Stjerne Hansen, formand for DS, understregede i forbindelse med prisoverrækkelsen, har aøs A/S vist, at man både kan satse på underleverancer og eksport og samtidig bevare sin tilknytning til lokalsamfundet med en håndværks-afdeling.

- I driver en topmoderne virksomhed, som ved hvad den vil. I satser på udvikling af underleverandørarbejde, men holder også fast i nogle af de gamle kerneområder for at stabilisere grundlaget for væksten, roste DS-formanden.

Jørgen Juul fra aøs A/S sendte en stor del af æren videre til virksomhedens cirka 60 ansatte.

- Medarbejderne er en stor del af kilden til vores succes. aøs har de sidste fem til otte år gennemgået en rivende udvikling, hvor vi har ekspanderet, ansat flere medarbejdere og bevæget os fra at være en lokal virksomhed, til at gøre os gældende på landsplan.

- Det har krævet en skarpere opdeling og positionering af vores fire forretningsområder, automatisering, uddannelse, ændring af organisationen og en klar strategi. Så vi har krævet meget af medarbejderne, sagde en stolt Jørgen Juul.