Abonnementsartikel

Hos Brdr. Pedersen I/S lægger man stor vægt på at være selvforsynende og altid at have en buffer af grovfoder. Samtidigt sættes der en ære i at gøre tingene selv. Martin og Hans Pedersen passer i det daglige selv ejendommene 10 kilometer syd for Herning. Hans har ansvaret i stalden, mens Martin passer jorden, værkstedet og bogføring.

Lige siden starten i 2001 har der været roer på ejendommen hos de to brødre Martin og Hans Pedersen, og det bliver der ved med at være.

- Vi synes ikke, at majsen giver et stabilt udbytte, for vores lokalitet er simpelthen for kold. Majsen lykkedes som regel nogenlunde, men enkelte år får vi tidlig frost, og så er det bare slut med at fylde kolberne. Desuden bliver der aldrig mere end én god kolbe på hver majsplante. Roerne giver et mere stabilt udbytte, selvom roerne er meget følsomme for at komme godt i gang i foråret. Vi fodrer med roerne helt indtil juni og med god pasning af kulerne, så kan roerne godt holde sig så længe, fortæller Hans Pedersen og tilføjer:

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.