Lyt til artiklen:

Kopenhagen Fur lukker og slukker med juni-auktionen

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Kopenhagen Fur har afsluttet årets første pelsauktion med et salg af 3,1 millioner minkskind og i løbet af auktionens fem dage er den samlede auktionsomsætning alene på denne auktion kravlet op på godt 890 millioner danske kroner.

Auktionen i Glostrup var velbesøgt af et stort antal kunder fra hele verden - med hovedvægt på skindkøbere fra branchens hovedmarkeder i Kina, fortæller Jesper Lauge Christensen, administrerende direktør i Kopenhagen Fur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det sydøstasiatiske og særligt det kinesiske pelsmarked har vist stor styrke i løbet af detailhandelssæsonen, og forbrugerne har i den første fulde detailhandelssæson uden covid-nedlukninger købt mange pelsvarer i perioden fra oktober og frem til kinesisk nytår i starten af februar måned.

Pelsauktionens priser på minkskind steg gennemsnitligt med 30 procent sammenlignet med seneste notering i september måned sidste år, og der var tydelig optimisme at spore blandt de fremmødte kunder, som ser lyst på fremtiden for pelsprodukter, skriver Kopenhagen Fur i en status over februar-auktionen.

Efterspørgslen var under hele auktionen stærk, men specielt de brune farvenuancer, Brown, Pastel, Pearl og Palomino kunne nyde godt af den velbesøgte auktionssal og den stigende efterspørgsel på minkskind. Intet kunne dog måle sig med Safir, som overgik alle forventninger, og de dyreste skind blev solgt til 1310 danske kroner pr. skind, skriver auktionshuset om salget.

rich-media-2
Sander Jacobsen, direktør i Kopenhagen Fur, forventer helt udsolgt af minkskind på juni-auktionen. Pressefoto: Kopenhagen Fur.

Sidste minkskind

I juni måned afholder Kopenhagen Fur årets sidste pelsauktion, som samtidigt bliver den sidste auktion med det allersidste hammerslag i virksomhedens lange historie - og dermed også det sidste punktum i gennem næsten 100 år med salg af minkskind.

Juni-auktionen starter lørdag den 1. juni og forventes afsluttet Grundlovsdag onsdag den 5. juni.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På juni-auktionen udbydes et stort og varieret udbud af 3,7 millioner minkskind i høj kvalitet, her i blandt de sidste danske minkskind som kommer under hammeren i løbet af auktionsdagene. Der forventes et stort antal besøgende til auktionen. Vi forventer, at få udsolgt af alle vores skind på lager, siger Jesper Lauge Christensen.