Abonnementsartikel

Dansk mælkeproduktion har stadig sin ret, men som altid kræver det hårdt arbejde at være med i spillet.

Det forgangne år har budt på mange udfordringer for dansk landbrug. Jeg forstår godt, at det kan være svært at bevare optimismen, men nu er et nyt år begyndt, og det er derfor oplagt at løfte hagen og se fremad.

Det sidste, vi må gøre, er at læne os tilbage og lade stå til. Vi skal i arbejdstøjet - både hjemme på gården, og vi er også nødt til at vise os i offentligheden. Politikerne skal nemlig vide, at vi ikke har tænkt os at give op. Og at de er nødt til at være med til at sikre, at vi har de bedste rammevilkår at producere under. Hvis vi skal bevare konkurrenceevnen, er det således ikke kun landmændene, som skal tage fat - det skal politikerne også. Og de bedste til at vejlede dem er landmænd, der kender vilkårene i hverdagen.

Det er også vigtigt, at vi tager aktivt del i diverse møder og arrangementer. Den enkelte landmand skal være fagligt klædt på for at optimere og udvikle bedriften. Selvom det tager tid hjemmefra bedriften, tror jeg, det er godt givet ud. Ligeledes at deltage i erfa-grupper - det kan kun være sundt at høre om andres erfaringer og måske få idéer til, hvordan man selv kan forbedre tingene på sin egen bedrift.

Og når man først har gjort alt for, at det i hvert fald ikke er ens egen indsats, der kan sættes spørgsmålstegn ved, er der ikke andet for end at håbe, at mælkeprisen snart vender.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Husk, at du som abonnent altid kan læse artiklerne på www.bovi.dk. For at læse artiklerne kræves et log-in. Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Er der emner, som du kunne tænke dig, at der blev taget op i bladet her i 2015, eller har du et tip til en god historie, hører vi meget gerne fra dig. ?