Foderkrybber med spildkant har i mange år været anvendt til heste. Ideen er at undgå, at dyrene roder foder ud af krybben og derved opnå en bedre udnyttelse af foderet.

Foderspild kan desuden øge belastningen af skadedyr som mus og rotter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos mælkeproducenterne betyder dyrenes skubben med foderet desuden, at landmanden flere gange dagligt skal feje og skubbe foderet tilbage hen til forværket, så køerne hele tiden har foder inden for rækkevidde.

Udover det tidskrævende arbejde og foderspild følger afledte ulemper som dårlig foderhygiejne og uro i flokken.

En simpel spildkant påmonteret en foderkumme afhjælper problemet og sikrer, at foderet forbliver i foderkummen.

Sparer på minilæsseren

OK Plast kan nu tilbyde en spildkant til deres plast foderkumme, der forhindrer, at køerne roder foder ud over forkanten.

Spildkanten er lavet af rengøringsvenlig PP plast, som er optimeret til brug udendørs og indendørs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Investeringen i foderkummerne tjener sig hjem alene ved, at jeg ikke længere kold-starter minilæsseren til fejearbejdet tre til fire gange dagligt, fortæller mælkeproducent Reinder van der Weij, Lintrup Gård, Holsted.

- Derudover behøver jeg ikke længere konstant at skulle huske på at feje foder ind. Med den nye foderkumme er der altid foder, også til de svage køer.

Også til eksisterende stalde

Opsætningen af foderkumme og spildkant er enkel og kan klares af landmanden selv. Grundet sin fleksible udformning er foderbord og spildkant også velegnet til renovering af eksisterende stalde.

Fordelen ved plasten er, at den giver en lækker overflade at æde af, og man undgår epoxy'en.

OK Plast har mere end 30 års erfaring med fremstilling af fodertrug af plast til husdyr. I lighed med alle andre staldprodukter fra firmaet lanceres den nye foderkumme under varemærket "Young line". ?