Abonnementsartikel

Den 21. og 22. januar afholdes landbrugsmessen NutriFair for fjerde gang. En specialiseret landbrugsmesse i Fredericia for danske og udenlandske husdyrproducenter.

Når NutriFair i januar slår dørene op til deres fjerde landbrugsmesse for danske og udenlandske husdyrproducenter, forventer arrangørerne, at det bliver med omkring 200 stande og en velbesøgt messe. Messen har siden sin start i 2012 skabt et forum, hvor de danske husdyrproducenter kan udveksle viden med hinanden, og selv oven på Agromek og det tyske EuroTier mener teamet bag NutriFair ikke, at det vil få negativ betydning for husdyrmessen i Fredericia.

- Vi så faktisk i 2013, hvor der også lige havde været Agromek, at der var større interesse for NutriFair, fortæller projektleder Peter Sunesen og uddyber:

- Vi hører tit, at folk vælger at komme til os for at tale med de udstillere, som man ikke kunne komme til på Agromek på grund af dens størrelse og antal besøgende.

Aktuel viden på dagsordenen

Igen i år byder NutriFair ikke blot på en fagmesse med specialiserede stande, men også et omfattende konferenceprogram, hvor aktuelle problemstillinger drøftes, og hvor der skabes en vidensdeling alle iblandt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Henrik Høegh (V) og Torben Hansen (S) kommer forbi onsdag for at debattere fremtidens miljøpolitik: Skal vi være grønnere end vores konkurrenter, eller vil en evig overimplementering være et dødsstød for dansk landbrug? Kig forbi NutriFair og drøft det med to politikere fra hver deres parti.

Også mere jordnære og praktiske emner bliver vendt i løbet af de to dage. Eksempelvis vil mælkeproducent Søren Madsen om onsdagen fremlægge og diskutere, hvordan sæsonkælvninger har givet ham land-ets bedste økonomi.

Det andet oplæg om onsdagen af relevans for kvægbrugerne omhandler, hvordan man opnår de bedste økonomiske resultater i sit kalve- og kvieopdræt. Det er Rikke Engelbrecht, kalverådgiver, og Ida Ringgaard chefrådgiver, Vestjysk Landboforening, der holder indlægget. De vil tage udgangspunkt i et dansk studie gennemført i perioden 2013-2014 med fokus på forskellige fodringsstrategier af mælk såvel som fast foder - herunder forskellige kalvestartere samt forskellige fuldfoderblandinger. Studiet har skabt et rigtig godt fundament for at bestemme, om der er penge i intensive mælkefodringsniveauer til småkalvene, lyder det på NutriFairs hjemmeside. Indlægget gentages om torsdagen, hvor det også vil være muligt at høre mælkeproducent Jeppe Bomanns erfaringer med at overtage en kviepension og forvandle den til en effektiv mælkeproduktion med 500 køer. Bedriften har i dag en af landets laveste priser pr. koplads.

Gratis adgang

NutriFair har besluttet, at alle fagfolk har gratis adgang til messen og konferencen, da formålet med messen er at dele viden og værdi imellem besøgende og udstillere.

- For os er kvaliteten af messen vigtigst, udtaler Peter Sunesen.

Man kan hente det gratis adgangskort på NutriFairs hjemmeside. ?