Abonnementsartikel

I både USA og Canada anvendes næsten konsekvent desinficeringsmidler til patterne efter malkning i alle besætninger - det er ikke tilfældet her i Danmark. Mange har prøvet at bruge enten spray eller dyp, men har opgivet det igen. Andre bliver ved med at bruge desinficerende midler med god succes.

Det er vigtigt at desinficere patterne, idet hyppigheden af nye mastitistilfælde er stærkt relateret til det smittetryk, som findes i yverets nærmiljø. Men de forårsagende bakterier, der er skyld i mastitis er meget forskellige og alt fra miljørelaterede til smitsomme. De har dog til fælles, at langt de fleste smitter koen via pattekanalen, og derfor lægger vi stor vægt på at bevare pattekanalen og pattespidsen bedst muligt, blandt andet ved at bruge desinficeringsmidler som pattedyp eller -spray.

Minimer smitterisikoen

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.