Abonnementsartikel

Selv om der på Fyn egentlig er pæn interesse for at lægge om til økologisk produktion, har det ikke udmøntet sig konkret.

I hvert fald oplyser DR Fyn, at der i år blot er seks fynske bedrifter, som har søgt om støtte at lægge om til økologisk produktion. De seks landmænd har tilsammen 200 hektar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Troels Toft, der er chefkonsulent i Patriotisk Selskab, mener den noget lunkne tilslutning kan skyldes nervøsitet for, at der endnu ikke er så mange penge i økologisk landbrug.

- Landmændene sidder jo og regner på om det kan betale sig at lægge om til økologi, og om de kan regne med at få dækket de omkostninger der vil være for dem.

- Som det ser ud lige nu, er det ikke en specielt god forretning, for forbrugerne vil ikke betale mere for de økologiske produkter, og så kan landmanden heller ikke regne med at få mere for de produkter, han leverer, siger Troels Toft.

Hans Erik Jørgensen, der er landmand i Jordløse, er en af dem, der for nogle år siden investerede 10 millioner kroner på at gøre sin bedrift økologisk. Og han har i det store hele været tilfreds med beslutningen.

- Jeg havde frilandsgrise, så produktionsmæssigt var skridtet ikke så stort for mig, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men der er da altid en risiko. Lige nu er foderpriserne steget med 30 procent, så vores indtjening i år bliver ikke så god som forventet, siger Hans Erik Jørgensen, der har 350 søer på sin gård og dyrker 200 hektar.

Selv om der ikke bliver den store fortjeneste for ham i år, fortryder han dog ikke, at han lagde om til økologisk produktion.

- Jeg tror på, at der altid vil være et marked for økologisk svinekød, og at det også vil vokse, siger Hans Erik Jørgensen.