Abonnementsartikel

Mindre end to døgn efter at landbrugets top opfordrede danske landmænd til at tage deres ansvar alvorligt og sørge for, at udstyr og gylletanke ikke er defekte, bliver et fire kilometer langt stykke af Nybøl bæk ved Sønderborg forurenet af et gylleudslip.

Det får nu Benny Engelbrecht, der er fungerende miljøordfører for Socialdemokraterne og bor få kilometer fra gylleudslippet til at sige:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi ser frem til, at der indføres nye skrappere krav til gylletanke fra 15. september, men i dette tilfælde ville de skrappe regler ikke have gjort nogen som helst forskel.

- Det handler om personligt ansvar. Det danske miljø skal forvaltes bedst tænkeligt og det ansvar skal landmændene være med til at påtage sig.

- Vi kan indføre endnu skrappere regler og endnu hårdere bødestraffe, men det hjælper jo ikke hvis ikke den enkelte landmand er sit ansvar bevidst, mener Benny Engelbrecht.

Socialdemokraterne opfordrer Dansk Landbrug til straks at kontakte alle deres medlemmer og indskærpe, at de skal være ekstra omhyggelige ved behandlingen af gylle.