Lyt til artiklen:

Flere års fængsel for smugling af hash i grisetransport

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Knap to tons hash var skjult i en grisetransport, da to mænd forsøgte at smugle det fra Malaga i Spanien til Danmark. Nu har de to mænd fået deres straf.

I en pressemeddelelse fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) oplyser politiet, at de to mænd har tilstået at deltage og arrangere indsmuglingen, der blandt andet var gemt ombord på en grisetransport. En 34-årig mand fra Kolding-egnen og en 58-årig dansk mand, der er bosiddende i Malaga i Spanien, har fået henholdsvis syv og fem og et halvt års fængsel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Smugleriet fandt sted ad flere omgange i 2020.

- Den 34-årige mand blev onsdag dømt for tre gange i oktober og november 2020 sammen med flere ukendte medgerningsmænd at have pakket i alt 1.030 kilo hash på grisetransporten i Malaga inden den kørte mod Danmark, står der i pressemeddelelsen.

Han blev også dømt for at have købt et kilo kokain med henblik på videresalg. Han blev ud over fængselsstraffen på syv år udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år.

- Jeg er tilfreds med dommene, der hviler på et godt internationalt politisamarbejde. Dommen understreger endnu en gang, at indsmugling af hash i store mængder straffes ganske hårdt, samt at grov narkotikakriminalitet vurderes som så skadeligt for samfundet, at det uanset en ganske stærk tilknytning til Danmark kan medføre en udvisning, siger Specialanklager hos NSK Mathias Vestergaard.

Chaufføren, der kørte grisetransporten fra Spanien til Danmark, er tidligere idømt fire års fængsel.