Abonnementsartikel

God reproduktion drejer sig om systematik og overvågning - og ikke nødvendigvis om investering i mere teknik.

Køerne yder mere og mere, hvilket bevirker, at deres brunstperiode typisk bliver kortere. Derudover vil deres synlige brunstadfærd typisk ligge i nattetimerne mellem klokken 22 og 04, hvor de færreste bruger tid på brunstobservation. Hertil kommer, at der er flere køer pr. mand at holde øje med, lige som det oftere og oftere er uuddannet personale, der har den daglige gang i besætningen.

For at opnå en bedre reproduktion i besætningen er det vigtigt at sætte tid af til brunstobservation - og kun brunstobservation. Minimum tre gange dagligt af 10 minutter, hvor der ikke laves andet end at observere, og én af gangene skal ligge i tidsrummet 22-04. Derudover bør observationerne ligge strategisk et par timer efter udfodring, hvor der er mest ro i stalden - så er de brunstige køer mere iøjnefaldende.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.