Lyt til artiklen:

PRRS-vaccine udvides til gylte og søer

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Midt i indsatsen med at komme PRRS til livs i Danmark, som nu har varet det første år, kommer der nu endnu et værktøj i værktøjskassen, det skriver Boehringer Ingelheim i en pressemeddelelse.

Selskabets over 25 år gamle vaccine Ingelvac PPRS Vet har nemlig fået udvidet sin indikation, så den nu også gælder vaccination af gylte og søer mod PRRS type 2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det giver et skub til bestræbelserne på at opnå fuld besætningsimmunitet blandt alle dyr.

Hidtil har vaccinen, der har været på markedet i over 25 år, kun været registreret til vaccination af grise, og derfor har drægtige dyr, det vil sige gylte og søer, skullet vaccineres efter kaskadereglen.

PH Rathkjen, DVM, projektleder hos Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics, hilser indikationsudvidelsen velkommen og forklarer, hvorfor den udvidede indikation bidrager til at opnå besætningsstabilitet:

- Nu kan polte blive vaccineret, når de bliver sat i karantæne, og før de bliver introduceret i besætningen. Det bliver også nemmere at vedligeholde gyltes og søers immunitet mod PRRS-relaterede reproduktionsproblemer og dermed nedbringe transmission af virus til afkom. Vaccination af grise - unge som gamle - er et vigtigt led i smittereduktionen, samtidig med at reproduktionsproblemer og respirationsvejslidelser relateret til PRRS-virus kontrolleres. Samlet set er den udvidede indikation et bidrag til mere sundhed og dyrevelfærd samt et reduceret antibiotikaforbrug, siger han.