Lyt til artiklen:

Øremærke måler temperaturen på soen og kalven

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Dansk Lindcom introducerer et smart-øremærke fra det tyske firma bioCV i Danmark. Det fortæller Peter Søby fra Terra Connect, som er monteringspartner for Lindcom.

- Øremærket er det første, der både måler temperatur og bevægelse. De kører Bluetooth BLE, der er lavfrekvent, og batteriet holder i tre år. Øremærket sender til en boks på væggen. Boksen er på nettet via kabel, måler temperatur og fugt i stalden, og får data fra øremærkerne, siger Peter Søby og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det gør, at du både får data på dyrene samt det miljø, de er i. Og det kan man så kombinere og få data ud af.

Ifølge Peter Søby er øremærkerne tiltænkt alle, der har ører, og blandt andet for søer og kalve kan de være interessante.

- Køer har vi monitoreret via halsbånd, men det får de først på, når de bliver kvier og begynder at blive drægtige. Kalve ved man ikke noget om, og kalvedødeligheden er et issue. Så her kunne det måske være interesseret i at sætte øremærket i, det skal den have alligevel, og så få temperaturen på dem, siger Peter Søby.

Da øremærket holder i tre år, kan det bruges til flere dyr, inden de udløber. Desuden kan man få øremærkerne og boksen ind i Lindcoms system Multisense, som gør det muligt at samle alle gårdens data ét sted.

Maskinbladet har tidligere skrevet om samarbejdet mellem Lindcom og Terra Connect:

Nyt partnerskab sender livline til landmænd, der drukner i apps

Se også:

Nyt partnerskab sender livline til landmænd, der drukner i apps