Abonnementsartikel

Selvom VSPs demoprojekt om kuldtilvækst kommer på et tidspunkt med influenzaudbrud, er driftsleder Kim Christensen sikker på, at projektet kan bidrage med spændende viden.

Ejendommen ligger i Avnbøløsten, cirka syv kilometer nordvest for Sønderborg. Her driver Lorens-Peter Lorenzen en større svineproduktion med fokus på økonomisk effektivitet og fremtidssikring. Han står altid klar, hvis VSP eller andre ønsker at bruge hans besætning til test eller forsøg, da han mener, det er den eneste måde, hvorpå erhvervet kan udvikle sig.

I dette projekt, som VSP har sat i gang om kuldtilvækst, er det driftsleder Kim Christensen, som har ansvaret. Det er godt nok ikke ham, der fysisk vejer gris-ene, men det er ham, som holder styr på data og forsøger at motivere de to rumænere i farestalden til at udføre arbejdet som aftalt. Det er disse to rumænere, som har det daglige arbejde med for eksempel at veje kuldene hver uge.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.