På tirsdag slår Agromek dørene op til dette års messe. Det sker midt i en tid, hvor landbruget står midt i en krise af uanede dimensioner, og hvor vi alle står bævende og venter på, hvad der sker i fremtiden. Bliver Ruslandskrisen langvarig, og finder vi nye markeder at eksportere til? Denne cocktail af faldende afregningspriser, dårlig økonomi og usikkerhed om fremtiden, får mange til at sætte hælen i og standse alt udvikling af produktionen.

Umiddelbart er dette ikke den bedste tid at reklamere for en landbrugsmesse, hvor sælgerne står i kø med gode og uundværlige produkter, som man let kan blive fristet af. Jeg tror, at mange landmænd overvejer helt at blive hjemme, da lysten ikke er til at se på nyt grej lige nu. Jeg tillader mig dog at sætte spørgsmålstegn ved, om det er den rigtige beslutning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange økonomer vil jo anbefale, at man skal udvikle sin bedrift i modgangstider og høste frugten i medgangstider. Den teori kender landmænd jo ganske godt, men økonomien og opbakningen fra banken mangler. Jeg vil dog alligevel, opfordre jer til at besøge Agromek. Måske er lysten og muligheden der ikke for de store udviklingsplaner, men hvis din produktionen ikke skal gå helt i stå i fremtiden, er vi nødt til at holde os opdateret. Måske kan lidt kreativ tænkning endda give den åbning, vi leder efter.

Husk, at du som abonnent altid kan læse artiklerne på www.bovi.dk. Her har du desuden mulighed for at kommentere den enkelte artikel. For at læse artiklerne kræves et log-in. Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer. ?