MS Schippers vil på Agromek præsente en 3 stjernet Europanyhed.

Konceptet trækker svinestalde ind i en anden dimension, hvor effektivitet og hygiejne står som de vigtigste parametre, og hvor svinestalden i langt højere grad får et industrielt look. Ifølge MS Schippers marketingsdirektør Erik Helmink, skal vi tænke mere rationelt og mindre følelsesladet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vores fokus er at skabet et nyt staldkoncept, hvor standardiserede stistørrelser gør produktionen effektiv og rationel, fortæller Erik Helmink.

Der er altså tale om stier, som har den samme størrelse, og som flyttes rundt i systemet via et transportanlæg. Stierne er tiltænkt fareafdelingen og fravænningsstalden.

Hy-Care concept, arbejder ud fra ideer om, at man kan flytte sti og grise på en gang, så man hele tiden har samlet de forskellige stadier i farestalden. På den måde kan de farende søer være samlet i et rum, hvor temperaturen og klimaet passer bedst, og hvor der aldrig kommer bakterier fra fravænningsgrise.

En gang om ugen transporteres den enkelte sti ud til et såkaldt ?toilet?, hvor gyllen tømmes væk fra stien. Her vil stien og gyllen blive vejet, så der samtidig opsamles data om grisenes vægt og gødningsproduktion. På den måde vil man hele tiden kunne følge med i grisenes vækst.

Når søer og grise skal ud af stien, flyttes stien hen til en central placering, så søer og grise ikke kommer til at gå på samme gange. Søerne sluses ud i en retning mod løbeafdelingen, og når grisene enten skal sælges eller skal videre til slagtesvinestalden, transporteres de til et andet sted, hvor de nemt og simpelt kan flyttes videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det eneste, der er fast, er stiens dimensioner.

- Vi ved, at landmænd har mange ønsker og holdninger til inventarets udseende og fabrikat, så vi binder os ikke til et fabrikat, men giver landmanden lov til selv at vælge, siger Erik Helmink.

Hy-Care concept kan tilpasses mange ønsker fra de enkelte landmænd. Enten bruges det kun som farestald eller som FT30 sti.