Abonnementsartikel

Der har altid været tradition for at tage analyser af grovfoder, men nu er det også muligt at tage prøver af dine råvarer samt dit fuldfoder. Det giver en unik mulighed for at styre fodringen, men vigtigst af alt er det en forsikring, som gør dig i stand til hurtig fejlfinding, den dag du oplever forstyrrelser i produktionen.

Nu er de sidste grovfoderanalyser ved at være i hus for mange mælkeproducenter. Det er altid spændende at få et analysesvar retur - ramte tørstofindholdet det ønskede? Hvor meget protein er der i fjerde slæt, og hvordan blev stivelsesindholdet i majsensilagen? Men det er stort set også de eneste analyser, der tages omkring foder på kvægbedrifter i dag. Og dette på trods af, at foderet udgør langt den største del af omkostningerne i en mælkeproduktion.

Selv på grovfodersiden, hvor det er velkendt, at der kan være store variationer gennem en stak, og der tilmed kan ske en udvikling henover sæsonen, tages grundlæggende kun én analyse i hver stak eller silo. Men er det ikke det helt forkerte sted at sparre?

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.