Lyt til artiklen:

Træt af slidte kugler? Rockinger har løsningen

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Her kommer teknikjournalisten med et godt fund, synes han selv, fordi han selv har kørt med denne løsning i det hollandske. Det er vældig smart, men ikke nyt, for det har været på markedet de sidste 4-5 år, men er bare ikke slået igennem herhjemme.

Dit normale KS80 kugletræk kan med en udskiftelig plastikindsats få hele 600-800 timers levetid uden brug af fedt, bare skift indsatsen, og så kører du igen 600-800 timer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fedt smører, ja, men det samler også støv og skidt, og det kan i et kugletræk blive ligesom sandpapir, hvis ikke man smører det korrekt.

Det er dog slut med dét problem med Rockingers plastikindsats, der er lavet i et materiale, som hele tiden smører kugletrækket, når det bliver brugt.

Rockinger tilføjer også, at det har været på markedet i nogle år, og i den tid har de fået det testet af med både gyllevogne, kornvogne og harver i en hel sæson, og kan derfor komme med konklusionen, at levetiden ligger mellem 600-800 timer.

Ved at det er plastik, der smører, så vil kugletrækket altid blive smurt korrekt, og så har man en daglig service mindre at gøre med, samt støv og skidt får mindre chance for at komme ind i kuglen.

Rockinger forklarer, at det stadig er vigtigt at kigge til kuglen hver 50 timer, for at være sikker på dens stand.

rich-media-3
En indsats koster 150 kroner, og er til at skifte med fingrene og en skruetrækker. Foto: Esben Henneberg.