Abonnementsartikel

På Bygholm Landbrugsskole er et nyt våben taget i brug i undervisningen. Brug af videofilm er blevet normen når der undervises i brug af økonomistyringsprogrammet Ø90. Og effekten er tydelig ? bedre indlæring og lavere ressourceforbrug er gevinsten ved metoden, der gradvist er blevet optrappet over de sidste to år.

I budgetfaget på landbrugets lederuddannelse er der et emne der fylder en del i både læreres og studerendes bevidsthed. Det drejer sig om brugen af økonomistyringsprogrammet Ø90 fra DLBR. Programmet er stort, og kan bruges til at lave detaljerede budgetter for en landbrugsbedrift. En af styrkerne ved programmet er, dens integration med fagprogrammerne fra DLBR IT, hvor produktionsbudgetter kan overføres fra f.eks. DLBR KvægIT. Men for at kunne lave budgetterne, skal de studerende først lære at bruge programmet.

Den besværlige IT undervisning

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.